Field trip: Katu village

Det er allerede to uker siden vi var på feltarbeid tur til disse to landsbyene, men dagene suser avgårde her, så ledige stunder til å blogge er sjeldne. Uansett, disse landsbyene var en gang i tiden tradisjonelle landsbyer som bestod av bønder og jegere. Under Vietnamkrigen/The American war ble mange områder hvor katu folket levde invadert, og mange av dem ble også med i krgen mot amerikanerne på kommunistene og Ho Chi Minhs side. I dag er de to landsbyene gjort om til turistlandsbyer. Meningen er at de skal leve sitt vanlige liv, men det er lagt til rette for turisme ved blant annet å bygge bungalower, og produsere og tradisjonelle klær som turistene kan kjøpe. Håpet er at dette skal føre til ekstra inntekt for innbyggerne, men så langt ser det ut til at turistene lar vente på seg. Bare noen få finner veien dit, de fleste tilsynelatende fra kulturstudier. Vi fikk vite at de hadde 150 gjester i året. Kulturstudier har som regel 50 elever som kommer to ganger i året. 

Uansett, oppgaven vår var å øve oss på å gjøre feltarbeid. Vi hadde på forhånd delt oss inn i grupper etter hvilke tema vi var interessert i å finne ut om. Temaer som kjønn, turisme og økonomi, miljø, utdanning og helse. Feltarbeidet ble hovedsaklig gjort ved å gå rundt i landsbyene og prate med folk for å finne ut hva de hadde å si om temaene. Så skal vi jobbe videre med feltarbeid prosjektet neste uke hvor vi skal ha forelesninger om forskningsmetode, som forberedelse til gruppeeksamenen vi skal skrive.

Om kvelden fikk vi se på og være med på tradisjonell Katu dans med trommer og sverd og spyd og tradisjonelle drakter og det hele! Og så overnattet vi rett på plankegulvet i lakenposene våre, og jeg med føttene inni syggsekken min for å holde varmen, en gruppe i hver sin landsby i "samfunnshuset" som på bilde nr. 2. De rørene på bilde nr. 7 er mat.Eller de har mat inni seg, som det er bilde av lenger nede. Det siste bildet er ris inni bambus. Ser veldig kult ut, men er veldig merkelig spør du meg. Uansett, det var en fin tur! Og det var lærerikt, og en interessant opplevelse å sove på plankegulvet. Dessverre er jeg litt dårlig til å ta bilde av meg selv. Men jeg håper dere tror på at jeg var her og tok bildene likevel! :)

- Ønsker alle en fin helg! 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

ziljus

ziljus

21, Tysvær

September 2014 drar jeg til Vietnam for å studere utvikling, og nyte annerledes dager langs vakre Hoians gater. Deretter reiser jeg videre til India hvor jeg skal studere fred og konflikt. Kommer til å legge ut bilder og oppdatere her for familie, venner og alle andre som måtte ha lyst å følge med. Jeg reiser med Kulturstudier i samarbeid med HiOA.

Kategorier

Arkiv

hits